ქათამი ლიმნით

ქათმის ხორცი ჯანმრთელი კვების უმნიშვნელოვანესი შემადგენელი ნაწილია, შეიცავს რა ადვილად ასათვისებელ ცილებს, ვიტამინებს და მინერალურ ნივთიერებებს. გთავაზობთ ქათამს ლიმონით FOODOGRAPHY-სგან. 

მასალა:
1 ლიმონი
ქათმის 4 თეძო ან ფილე
მსხვილი მარილი, პილპილი
3 ს.კ ზეითუნის ზეთი
3 მწიკვი ორეგანო
1 პატარა ხახვი
1/2 კბილი ნიორი
1/8 ჩ.კ ჩილი
1/4 ჭიქა მშრალი თეთრი ღვინო
1/2 ჭიქა ქათმის ბულიონი

1479139_701797079838326_1595833969_n
მომზადება:
1/2 ლიმონი დაჭერით თხელ ნაჭრებად.
ქათამს მოაყარეთ მარილი და პილპილი, შეწვით ორივე მხრიდან, ზეთიან ტაფაზე (1 ს.კ). დაუმატეთ დაჭრილი ლიმონი და დატოვეთ რამდენიმე წუთით. თუ ქათამი მზად არის, გადმოიტანეთ თეფშზე (ლიმონის ნაჭრები ტაფაზე დატოვეთ) და იმავე ტაფაზე მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ნიორი, ორეგანო, ჩილი, დატოვეთ 1 წუთი, გადმოდგით, დაუმატეთ ღვინო და ისევ გადაიტანეთ ცეცხლზე. უდუღეთ 1-2 წუთი, ღვინო ოდნავ უნდა აორთქლდეს, დაამატეთ ბულიონი, სამი წუთის შემდეგ 1/2 ლიმონის წვენი, მარილი, პილპილი, 2 ს.კ ზეთი, კარგად მოურიეთ და გადაიტანეთ ქათამი, მირთმევის წინ წამოადუღეთ.

გააკეთე კომენტარი:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s