შემწვარი გოგრის სალათი

შემწვარი გოგრის სალათა ველური ბრინჯით   Foodography-სგან. 

4 ულუფისთვის:

მასალა:
1 1/2 ჭიქა ველური ბრინჯი
3 ჭიქა კუბებად დაჭრილი გოგრა (თხელკანიანი, ადვილად რომ გათალოთ)
3 პატარა თავი ხახვი, წითელი
ზეითუნის ზეთი
მარილი

მასალა სოუსისთვის:
1/3 ჭიქა ზეითუნის ზეთი
1/3 ჭიქა მზესუმზირა, გარჩეული
1 ს.კ თაფლი
1/4 ჩ.კ მარილი
2 ს.კ ლიმონის წვენი
დაჭრილი ქინძი სურვილისამებრ
გადადუღებული წყალი

1391893_682647038419997_1424691820_n
მომზადება:
გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე.
ხახვი დაჭერით სიგრძეზე 8 ნაწილად. საცხობ ფირფიტაზე დააწყვეთ ხახვი და დაჭრილი გოგრა, მოასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ მსხვილი მარილი და აურიეთ. აცხვეთ გოგრის მზადყოფნამდე ან 30-35 წუთი.

ბრინჯი მოხარშეთ მარილწყალში ყუთზე დატანებული წესის მიხედვით ან მზადყოფნამდე. გადაწურეთ.

სოუსის ინგდიენტები, ქინძის გარდა, დააბლენდერეთ. საჭიროების შემთხვევაში გაათხელეთ წყლით. შეურიეთ ქინძი.
ჯამში ჩაყარეთ ბრინჯი, მოასხით სოუსის ნაწილი, გადაანაწილეთ გოგრა და ხახვი, მოასხით დარჩენილი სოუსი.

გააკეთე კომენტარი:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s