შვრიის ფენქეიქები

მარტივად მოსამზადებელი, სასარგებლო და გემრიელი შვრიის ფენქეიქები Foodography-სგან. 

მასალა:

2 კვერცხი
2 ს.კ ზეთი
4-5 ს.კ შაქარი
1 ჭიქა შვრია(წვრილი)
1 ჭიქა ფქვილი
1 ჩ.კ საფხვიერებელი
მწიკვი მარილი
3/4 ჭიქა ფორთოხლის წვენი (სასურველია ფრეში)
1/3 ჭიქა ნიგოზი, დაჭრილი წვრილად ან “დაჩოპერებული” (ნიგოზი შეიძლება შეიცვალოს ხილის ჩირით)
ზეთი ან კარაქი შესაწვავად

427200_558767607474608_2079512695_n

კვერცხი, შაქარი და ზეთი ათქვიფეთ. მშრალი ინგრედიენტები აურიეთ, ჩაასხით კვერცხიანი მასა, მოურიეთ, ჩაასხით წვენი და გაათხელეთ ცომი. ბოლოს შეურიეთ ნიგოზი ან ხილის ჩირი.
გააცხელეთ ტაფა, დაასხით ცოტა ზეთი (ან კარაქი), 1 ს.კ ოდენობის ცომი დაასხით და გადაასწორეთ კოვზით. შეწვით ორივე მხრიდან. მოასხით თაფლი ან კარამელი.

გააკეთე კომენტარი:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s