ნამცხვარი მსხლით

ფუმფულა და ფაფუკი ნამცხვარი მსხლით Foodography-სგან. 

მასალა:
კარაქი – 110 გრ.

ნიგოზი – 3/4 ჭიქა

კვერცხი – 3 ც.

კაკაო – 1/3 ჭიქა

ფქვილი – 1/3 ჭიქა

დაფქული ნუში – 1/3 ჭიქა

ცომის გამაფხვიერებელი – 1 ჩ.კ.

მარილი – 1/2 ჩ.კ

ვანილის ექსტრაქტი – 1 ჩ.კ.

ლიმონის ცედრა და წვენი – 1/2

რბილი ჯიშის მსხალი – 3-4 ც.

1377231_661441627207205_490896842_n
მომზადება:

გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. ოთახის ტემპერატურის კარაქი და შაქარი მიქსერით ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.  სათითაოდ შეათქიფეთ კვერცხი, შემდეგ ვანილი, ლიმონის ცედრა.
ჯამში აურიეთ მშრალი ინგედიენტები: ფქვილი, კაკაო, ნუში, მარილი, გამაფხვიერებელი. ხელის სათქვეფით ან სპატულას მეშვეობით კვერცხიან მასას შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები, დიდხანს ნუ მოურევთ, ფქვილი გაიხსნება თუ არა, შეწყვიტეთ მორევა.
ტარტის ან ტორტის გასახსნელ ფორმას წაუსვით კარაქი, გადაიტანეთ ცომი.

გათალეთ მსხალი, გაჭერით ოთხად სიგრძეზე, გამოაცალეთ გული და კიდევ გაჭერით, სულ 8 ნაჭერი გამოგივათ, მოასხით ლიმონის წვენი. მოაწყვეთ ცომზე წრიულად და შედგით ღუმელში 35-40 წუთით, მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით, ძალიან არ გამოაშროთ.

გააკეთე კომენტარი:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s