კუსკუსი გოგრაში

შემოდგომისთვის შესაფერისი კერძი foodography-სგან. მასალა:

გოგრა

კუსკუსი – 1/2 ჭიქა

წყალი – 1 ჭიქა

შაქარი – 1 ს. კოვზი

ქიშმიში –  1/2 ჭიქა

ნიგოზი –  1/2 ჭიქა

ხურმის ჩირი – 4 ცალი

თაფლი

554374_544048298946539_125478728_n

მომხადება:

გოგრას მოვაცილოთ თავი, 1/3 ნაწილი, გამოვწმინდოთ და შევდგათ  ღუმელში 190 გრადუსზე 1 საათით.

დავასხათ 1/2 ჭიქა კუსკუსს  1 ჭიქა მდუღარე წყალი, 1 ს. კ შაქარი და დავახუროთ  თავზე, რამდენიმე წუთში კუსკუსი გაიბერება  და წყალს  შეიშრობს. ავურიოთ  ჩანგლით,  ჩავყაროთ  1/2 ჭიქა ქიშმიში, 1/2 ჭიქა ნიგოზი უხეშად დატეხილი, 4 ცალი ხურმის ჩირი დაჭრილი, თაფლი გემოვნებით. გამოვიღოთ  გოგორის თავსახური, თვითონ გოგრა გამორთულ ღუმელში დავტოვოთ, ამოვიღოთ  რბილობი, დავჭრათ და შევურიოთ კუსკუსს.

ბოლოს მთელი ეს მასა  გოგრაში ჩავდე. როდესაც მიართმევთ ამოიღებთ კუსკუსს და გოგრას კოვზით.

გააკეთე კომენტარი:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s