პომიდვრის ბურთები

პომიდორის ბურთები საზაფხულო, ადვილად მოსამზადებელი მსუბუქი კერძია Foodorgraphy-სგან. მასალა:

პომიდორი – 2. ც.

არაჟანი – 1 ს.კ.

პაპრიკა

ნიორი

ოხრახუში

ყველი

ზეითუნის ზეთი

971285_650095761675125_1749300710_n

მომზადება:

ორი  პომიდორი გარეცხეთ და მოაჭერით თავი, კოვზით ამოასუფთავეთ რბილობისგან (შეინახეთ რაიმე სადილისთვის), პატარა ჯამში აურიეთ 1 ს.კ არაჟანი, პაპრიკა, მარილი, 1/2 კბილი დაჭყლეტილი ნიორი, 1ჩ.კ დაჭრილი ოხრახუში, 1 ს.კ გახეხილი ყველი.
ცხიმწასმულ ცეცხლგამძლე ჭურჭელში მოათავსეთ პომიდვრები, მოასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი, გაანაწილეთ არაჟნიანი მასა და დაატეხეთ კვერცხი. კვერცხს მოაყარეთ მარილი და პაპრიკა.
აცხვეთ 180 გრადუსზე მინიმუმ 15 წუთი, კვერცხის მზაობა შეამოწმეთ ჩანგლით, ან სულაც ნუ გამოაცხობთ ბოლომდე, თუ თოხლო კვერცხი გიყვართ.

გააკეთე კომენტარი:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s