შოკოლადის ჩიზქეიქი

Foodography გთავაზობთ შოკოლადის ჩიზქეიქის რეცეპტს, რომლის მოსამზადებლად ღუმლის ჩართვაც კი არ მოგიწევთ. 

შოკოლადის ჩიზქეიქი

მასალა:
300 გრ ხრაშუნა ორცხობილა (საიუბილეო მაგალითად)
100 გრ კარაქი
400 მლ ნაღები 30-33%
200 გრ ნაღების ყველი (cream cheese)
ჟელატინის 6 ფირფიტა
100 გრ შავი შოკოლადი
100 მლ რძე
1/3 ჭიქა შაქრის პუდრი
მოცხარი მოსართავად.
944210_620262147991820_217654759_n
მომზადება:
ორცხობილა დაატრიალეთ ჩოპერში, ან წვრილად დაფქვით, უნდა მიიღოთ ფქვილისებური მასა. შეურიეთ დამდნარი კარაქი, ტორტის გასახსნელ ფორმაში ჩააფინეთ პერგამენტი (მხოლოდ ძირზე), გადაიტანეთ კარაქიანი ორცხობილა და კარგად დატკეპნეთ, კოვზის ზურგით, შეინახეთ მაცივარში. 
შოკოლადი დაადნეთ ორთქლზე.
ნაღები ათქვიფეთ კრემისებური მასის მიღებამდე, შეურიეთ შაქრის პუდრი და ყველი, მორევა გააგრძელეთ ხელის სათქვეფით ან სპატულათი. ამ მასას დაუმატეთ დამდნარი შოკოლადი.
ცივ წყალში დაალბეთ ჟელატინის ფირფიტები, 10 წუთით. ხელით გაწურეთ და გადაიტანეთ ქვაბში სადაც უკვე ასხია რძე, შემოდგით ცეცხლზე და ურიეთ შეუჩერებლივ, არ აადუღოთ! როდესაც ჟელატინი გაიხსნება, რძე საწურის გავლით ჩაასხით შოკოლადიან მასაში, მოურიეთ და გადაიტანეთ ფორმაში. 
გააცივეთ მინიმუმ 6 საათი. ფორმის კედელსა და ყველიან მასას შორის წრიულად დაუსვით ბრტყელი დანა, ასე მარტივად ამოიღებთ ფორმიდან.
მორთეთ მოცხარით ან ნებისმიერი კენკრით.

Foodography

გააკეთე კომენტარი:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s